perjantai 1. helmikuuta 2008

TVA Racron Acier eli Poju

HK3, TK4, BH, MH
LTE 144

Syntynyt: 29.6.2003
Pojun sukutaulu

Lonkat B/C
Kyynärnivel 0/0
Selkä kuvattu OK

Pojun kasvattaja

2008 vuoden TOKO-beauceron (Suomen beauceronyhdistys)
2008 Vuoden TOKO-koira (Turun palveluskoiraharrastajat)
2007 V-S toko piirinmestaruuspronssi
2007 V-S toko piirinmestaruusjoukkuehopea
2007 Vuoden toko beauceron (Suomen beauceronyhdistys)





Pojun elämä alkoi vähän surkeasti, kun yksi sisaruksista jumiutui synnytyskanavaan ja Poju saatiin viimeisenä ulos keisarileikkauksella. Taisi haju olla vähän erilainen kuin luonnollisesti syntyneillä sisaruksilla, kun emo ei ottanut sitä omakseen. Onneksi oli sinnikäs kasvattaja, joka jaksoi parin tunnin välein syöttää Pojua pullosta.




Pentu- ja nuoruusajan Poju oli aktiivinen, mutta suhteellisen rauhallinen pentu. Mitään suurempia tuhoja ei tehty. Pojua oli helppo kouluttaa ja se oppi myös nopeasti. Kokeilimme erilaisia lajeja kuten tokoa, agilitia, hakua ja jälkeä.







HAKUun jäimme koukkuun ja se oli meillä päälajina. Kisasimme kolmosluokassa. Hakua treenasimme viikottain lähes läpi vuoden. Raunioilla kävimme välillä piiloja treenaamassa. Joulukuussa 2009 Lohjan kinkkukisoissa saimme HK3 koularin ja sen jälkeen Poju jäi eläkkeelle. Vaikka Poju rakastaakin hakua, niin sen raskaan rakenteen ja pitkän selän takia se ei sovellu pk lajeihin. Nyt eläkkeellä kun fyysinen rasitus on vähentynyt, Poju on pysynyt paremmassa vetreässä kunnossa ja selän jumit sekä lihasjäykkyydet ovat lähes hävinneet.

Tokossa saavutimme vuoden 2009 syksyllä tavoitteemme eli valioarvon. Tokon treenaaminen on nyt laitettu Pojun osalta sivuun.













Tai sitten vain naatiskellaan ja ollaan...








Kaksivuotiaana tuli vakavia virtsaamisvaikeuksia ja lantionseudun lihakset jumiutuivat. Vasta lukuisten tutkimusten ja eläinlääkärillä juoksujen jälkeen löytyi suurentunut eturauhanen. Kokeilimme ensin hormonihoitoa, mutta se ei auttanut, joten Poju kastroitiin. Virtsaamiaongelmat vähenivät leikkauksen jälkeen huomattavasti ja samoin kävi lihasjumeille. Tosin nykyäänkin oireet välillä ilmaantuvat, mutta paljon harvemmin ja lievempinä. Säännöllisellä fysioterapialla, tarkalla ruokavaliolla ja monipuolisella liikunnalla on Poju pysynyt viime aikoina hyvässä kunnossa.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Pikku-Poju on ollut ihan ylisuloinen :)). Onneksi oli tosiaan jaksava kasvattaja!