tiistai 29. syyskuuta 2009

Yeffin Nouto-päivä ja Pojun hakutreenit

Sunnuntaina treenattiin 4 tunnin treenit noutoa Lentsun johdolla.

Ja päivän teema tietysti motivaatio, motivaatio ja motivaatio :-)

kokeiltiin ensin erilaisia nouto-motivaatio juttuja lelunoudoilla norm matkalta:
- lelun heittäminen ja vieminen yhdessä
- palkkaaminen toisella lelulla lennosta noudon paluussa
- palkka namikippo maassa selän takana ja vapautus palkalle lennosta noudon paluussa
- spontaania lelunoutoa ilman käskyjä

Erilaisten kapuloiden noutoa. Erilaisia metalli ja puukapuloita. Palkka tuonnista, vapaa luovutus. Ei mitään ongelmia, kaikki nousivat vuorotellen vauhdilla. Ei mitään eroa oliko puuta tai metallia :-)

Metallinouto liikkeenä. Minun pitää vielä avittaa luovutusasentoa ja olla tarkempi avun ajoituksessa, että ei ehdi istahtaa liian kauas.

Tunnarin pitotreeniä. Noin 1 m matka, namiohjaus lopussa ja palkkana namin tiputus eteen kun pitää hyvin. Ei siis namin heittoa taakse, mitä olin jostain syystä alkanut tehdä!

Merkkiä biletyksellä. Oltava tarkkana koska annan seis-käskyn, kun Yeff tekee niitä loikkia että ei päädy liian kauas merkistä.

Lelutuonti merkiltä kumpaakin suuntaan. Hyvää vaihtelua kosketusalusta treeniin merkiltä.

Hyppynouto kävyllä. Tässä hyvä käyttää jotain muuta kuin normi estettä ja noutokapulaa. Tätä vielä treenattava. Välillä hyppää vain toiseen suuntaan ja tulee takaisin esteen ohi, tai sitten ei tuo käpyä...Taidan alkaa käyttää hyppynoudoissa 'hyppy' käskyä ja muissa avo-alo hypyissä yli-käskyä. Tähän mennessä olen käyttänyt samaa, en sitten tiedä onko mitään väliä...

Tunnari tunnarilevyltä. Eka kertaa kokeiltiin, Yeff ei kokeillut muita kapuloita, nuuski vain niitä ja sitten toi oikean :-) Luovutus ei tosin vielä kunnossa.

Lopuksi vauhti noutoa pitkältä matkalta. Käytin nyt noutokapulaa, jonka veimme yhdessä. Yeffilllä oli niin kiire, että ei ehtinyt ekalla yrityksellä ottaa edes kapulaa... pinkoi sata lasissa kapulalla täys käännös ja samaa vauhtia takaisin. Uudella yrityksellä malttoi ottaa kapulan ja rättipalkka lennosta.
----------------------------------------------------------------------

Aamupäivällä kävimme ensin Pojun hakutreeneissä. Paikkana oli lentokentän maasto, mutta rata oli käännetty 90 astetta. Eli etulinja kulki nyt lähellä vanhaa keskilinjaa. Tarkoituksena oli treenata 'uutta' maastoa ja saada Poju menemään suoria pistoja (eikä mennä rutiininomaisesti vanhaa rataa). Saimme treeneihin pitkästä aikaa mies-maalimiehenkin :-)

Eka pisto oikealle, mm ja suorapalkka. Poju lähtikin suoraan, mutta puolenvälin jälkeen lähti kaartamaan voimakkaasti vanhan radan sivulinjaa kohden. Matkalta sai hajun mm:stä ja kaarsi takaisin.

Toka pisto vasemmalle, etukulmassa oli mm. Etukulma oli n 5m vanhan keskilinjan vieressä. Poju taiytoi pois vähän etulinjasta ja juoksi vanhaa keskilinjaa pitkin 50 metriin. Sitten nappasi rullan suuhun ja tuli takaisin. Ei lähtenyt näytölle, joten valeilmaisuhan se oli :-( Oli Pojulla plasmat vähän sekaisin...Vähän kun hämmentyy jostain niin se näköjään nappaa rullan suuhunsa :-((
Uudella lähetyksellä meni suoralla pistolla mm:lle.

Kolmas ja neljäs tyhjiä. Sain unohtaa ne suorat pistot ja hyväksyin vähän vinotkin ja kehuin vain siitä, että oli tehnyt tyhjiä pistoja (ilman valeita).

Viides pisto mm ja suorapalkkana ruoka-annos. Sai hajun jo kaukaa ja oikaisi jyrkästi piilolle. Nenä ainakin toimii välillä.

Ei kommentteja: