sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Grand Lutin Yeff


Korad JK3 HK3 BH MH
LTE 210


Syntynyt: 27.1.2008

Sukutaulu

Lonkat A/A
Kyynärnivel 0/0
Selkä kuvattu OK
Ei havaittu sydämen sivuääniä
Ei havaittu perinnöllisiä silmäsairauksia

DLA testi suoritettu:
Haplotyyppi A: 01101 00201 01303
Haplotyyppi B: 01501 00601 008cbeau

Yeffin kasvattaja

Jälkeläisiä:
Repoketun I-pentue

2011 Vuoden PK-koira TPH
2012 Haun rotumestari
2012 PK-beauceron, Suomen beauceronyhdistys


Pätevöitynyt kahden lajin pelastuskoiraksi.

Vuonna 2006 alkoi operaatio tulevan pennun emän etsintä. Aikani kiertelin Skandinaviaa ja manner-Eurooppaa sitä "täydellistä" narttua metsästäen. Ilokseni sellainen löytyi etelä-Ruotsista. Iki-ihana Nickan :-) Siinä oli koira jolla oli kaikki ne ominaisuudet jotka halusin omalle koiralle. Pidin myös tulevan pentueen isästä. Tästä pentueesta ei sitten riittänyt minulle pentua, joten jäin odottamaan Nickanin seuraavaa pentuetta, jota sainkin odottaa kaksi vuotta. Koska Poju oli vielä nuori, ei minulla ollut kiirettä uuden pennun kanssa. Kun pentueen isäksi varmistui Seneque, oli valinta varma.
Yeff onkin osoittautunut juuri siksi koiraksi kuin halusin :-) Todellinen urheilukoira. Siinä missä Poju on hitaasti kiihtyvä dieseltraktori, niin Yeff on nopea sporttiauto. Kaikki tehdään täysillä ja koko sydämellä! Työskentelymotivaatiota ja moottoria löytyy. Tämä yhdistettynä vielä terveeseen ja kompaktiin rakenteeseen, niin paketti on valmis!

Luonteeltaan Yeff on ihmisystävällinen, sosiaalinen, vilkas ja utelias koira.

Tarkoituksena on myös kouluttaa itsemme pelastuskoirakoksi ja Yeff onkin jo tasoltaan kahden lajin hälytystason koira.

Yeffillä päälajina on jälki. Yeff on selvästi enemmän maa- kuin ilmavainuisempi koira. Jälkeä ollaan treenattu lähinnä pellolla. PK jäljellä Yeff on noussut voittajaluokkaan.

Parivuotiaana tuli kuvioihin myös haku, jota treenataan 1-2 kertaa viikossa. Yeffillä on erittäin korkea motivaatio löytää maalimiehet metsässä ja paras palkka tuntuu olevan itse maalimies. Haussa kilpailemme voittajaluokassa.

Tokossa meillä on kolmostulos voittajaluokassa, mutta sitä treenamme lähinnä vain aktivoinnin ja oman huvin vuoksi. Paimennusta ja agilitya olemme myös kokeilleet ja Yeff on niissäkin lajeissa erittäin nopea ja innokas, mutta ohjaaja on hidas ja tumpelo. Joten nämä lajit ovat jääneet viime aikoina vähemmälle huomiolle.

Ei kommentteja: