sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Tokoa

Yeffin kanssa tokoiltiin jälleen sisähallissa :-)
Teemana takapää ja lähemmin sen käyttö.

Aloitettiin sivulle tulosta eri kulmista. No problem :-)
Sitten suoraa sivulletuloperuutusta taaksepäin. Eli käskin Yeffin istumaan paikoillaan ja otin lyhyen askeleen taakse ja käskin sitten Yeffin sivulle. Tarkoituksena oli, että koira peruuttaa siitä suoraan sivulle ja sen Yeff osasi hyvin. Pystyin jopa pidentämään vähän matkaa ilman, että Yeff kääntyi.
Sitten peruutusta minun ympäri. Alkuasento oli perusasento sivulla ja kehoavuilla sain Yeffin peruuttamaan minun taakse ja siitä edelleen minun edestä takaisin perusasentoon. Jouduin vielä tekemään peruutuksen kahdessa osassa, mutta eiköhän se pienellä harjoituksella onnistu yhdessä osassa.
Vasemmalle käännöstä. 90 astetta paikoillaan meni hyvin samoin täyskäännös vasemmalle paikoillaan. Seuraamisessa unohti takapään käytön vasemmalle käännyttäessä :-( Ei muuta kuin paluuta taaksepäin... eli askel ja käännös, kaksi askelta ja käännös. Näin onnistui taas vasemmalle käännökset, täytyy siis vähän aikaan ottaa käännöksiä tähän malliin parin askeleen jälkeen.

Alo estehyppy liikkeenomaisesti. Lähes täydellinen. Täytyy välillä palkata suoraan hypystä, että saan sen hyppäämään pidemmälle esteen taakse.

Tunnarikapulan pitoa. Nostovaiheessa jäytää kapulaa. Nyt siis palkkaan heti nostosta ennen kuin Yeff ehtii alkaa pureskelemaan. Katsotaan sitten miten asia edistyy.

Lopuksi paikallaanolo. Pidin lelun kädessä, jotta Yeff keskittyisi minuun eikä alkaisi haistella maata. Nyt oli tarkkana kuin porkkana. Hyvä Yeff!

Ei kommentteja: