keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Tokoa ja paimennusta

Nyt kun kinokset vaan kasvavat, niin pääsimme Tuija Seren uuteen halliin treenaamaan tokoa. Hinkkasimme kaukkareita. Avo kaukkarit menee hienosti: liikkeen vaihdot nopeita, malttia riittää vähän ylipitkiinkin vaihtoväleihin ja takajalat pysyvät kuin liimattuina paikoillaan vaihdoissa :-)

Niin ne takajalat ja voi-kaukkarit... seisomisessa kun Yeff käyttää luonnostaan taas tekniikkana etujalat paikoillaan ja takajalat pompsahtavat taakse. Eli koko liikesarjassa tapahtuu edestakaisin seilaamista... Enpä vielä tiedä löytyykö niin paljon mielenkiintoa tokoon, että alan hioa tuota tekniikkaa täydelliseksi. Kaikki tuomarit eivät kumminkaan sakota sekatyylin käyttämisestä...mutta toisaalta asennonvaihdot sopivat hyvin treenattavaksi talven ajan olohuoneessa.

Muuten ollaan viikolla otettu vähän merkkiä ja lelunoutoja vasemmalle ja oikealle merkiltä. Sujuu vauhdikkaasti ja hyvin, joten ei olla jääty niitä sen enempää hinkkaamaan.
--------------------------------------------------------------------------------

Eilen kävästiin Somerolla paimenessa ja tavoitteena oli saada Yeff lopettamaan haukkumisen kun menee maate.

Homma sujui paremmin kuin viimeksi ja neuvoja tuli roppakaupalla. Testailimme erilaisia keinoja: mm räminätölkkiä ja vedenruiskutusta, mutta eipä Yeff niille pahemmin korvaansa lotkauttanut. Parhaiten toimi taktiikka, jossa otin puoli kierrosta kiertoa tai pätkän suoraan kuljetusta ja maahan käsky. Jos alkoi haukkua menin naaman eteen ja tiukasti kielsin (useimmiten hiljeni..ainakin hetkeksi, jolloin kehuin). Rauhoitin tilanteen ja Yeff pääsi jatkamaan hommia vasta kun makasi rauhallisesti ja odotti minulta käskyä. Nyt tuntuu ainakin siltä, että Yeffin päässä syttyi pieni lamppu, että töitä pääsee tekemään vain kun on rauhallinen.

Seuraavalla kerralla tarkoituksena on kokeilla sitruuna-haukunestopantaa, jos se vaikka tehoaisi.

Jos jättää huomioitta haukkumisen, niin itse paimennus vaikuttaa todella lupaavalta. Yeffiltä löytyy niin korkea motivaatio paimentaa ja työskentely on hyvin intensiivistä.

Oli myös mukava katsella Biitin ja Annen paimennusta. Biittikin osaa olla lampaiden kanssa niin nätisti :-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jeff paimentaa tosi hyvin. Vähän Jeffiä harmittaa, kun ei saa tehdä töitä vaan pitää välillä mennä makuulle :)

Biitti taas juu osaa olla kauniisti lampaiden kanssa - mutta ei sitten paljon muuta :)

Ensi viikolla taas t. Anne