lauantai 28. maaliskuuta 2009

Lentsun tokoilut

Tänään oli taas tokoa Lentsun valvovan silmän alla.

Ensin oli kilpailevien ryhmä eli Pojun treeniä.

Hyppy:
Aloitettiin hypyllä ja tarkastettiin osaako koira hyppy-käskyn. Eli lähtöpaikka oli 90 astetta esteeseen nähden ja koira perusasennossa. Poju osasi suunnistaa ekalla yrittämällä esteelle ja hypätä sen. Seuraavaksi este oli selän takana. Ekalla yrityksellä ei heti löytänyt esteelle, mutta toisella yrityksellä meni hyvin.

Hyppynouto:
Sitten vuorossa hyppynouto tavallisesta lähetyspaikasta. Puukapula. Muuten nätti nouto, mutta pureskeli kapulaa. Kokeilimme, että otin patukan näkyville, heti kun Poju on palaamassa takaisinpäin. Toimii :-) Poju unohti kapulan pureskelun kun keskittyi katsomaan patukkaa.

Merkki:
Kolmantena liikkeenä oli merkki, joka on meillä ollut vähän murheenkryyni. Poju tavallisesti menee hieman hitaasti merkille ja merkin sivulle (ei taakse, mihin sen haluaisin). Nyt matkaa runsaat 10 m ja ajatuksena vapautus minulla olevalle patukkapalkalle heti kun on merkin takana. Ekalla yrityksellä juoksi vauhdilla merkille, mutta jäi sivulle. Kokeilin ensin odottamista, jos Poju itse tarjoaisi siirtymistä...ei toiminut. Ohjasin kaukoperuutus käskyllä merkin taakse ja vapautus palkalle. Toisella yrityksellä meni taas vauhdilla merkin viereen ja lisäkäskyllä sain merkin taakse. Parin kerran jälkeen juoksi jo itse merkin taakse :-) Eli menetelmä näyttää toimivan, on vain oltava tarkkana, että palkkaa kun on merkin takana, eikä hyväksyä muita 'sinnepäin' paikkoja.
Vaihdoimme vähän merkin paikkaa, mutta Poju paikallistaa helposti merkin :-)

Paikallaan makuu:
Ryhmäpaikallaan makuu. Lentsu yritti hämäyskäskyttää jokaista koiraa yksitellen maahan. Poju ei reagoinut Lentsun maahan-käskyyn :-) Itse paikallaan makuukin meni hyvin :-)

-----------------------------------------------------------------------------------

Junnujen eli Yeffin treenit
Taas oli kerätty vähän virtaa autossa odotellessa...

Hyppy:
Meille uusi juttu. Perusasento aika lähellä estettä. Lentsu esteen sivulla selkä meihin päin ja Lentsulla pallopalkka (piilossa). Annoin hyppy-käskyn (ja huitelin samalla kädellä, mistä Lentsu antoi heti noottia) Yeffin hyppäsi ja sai pallopalkan. Toisella kerralla muistin pitää kädet kurissa ja hyppy käskyllä Yeff hyppäsi suoraan ylös ilmaan ja jotenkin venkuloi itseään ilmassa niin että päätyi esteen toiselle puolelle :-D Kunnon palkka ja kehut. Nyt tajusi jo idean ja seuraavat hypyt sujui hyvin. Seuraavaksi vain kasvattamaan etäisyyttä esteeseen.

Maahanmeno liikkeestä:
Pari askelta seuraamista ja maahan-käsky. Meni istumaan kun palkka näkyvillä. Maahanmeno onnistui kun patukka oikeassa kädessä selän takana. Palkka heti kun menee maahan. Pitää muistaa itse jatkaa matkaa. Kotiläksynä kävellään hitaasti ja jatketaan vähän matkaa maahanmenon jälkeen ennen palkkaa (palkka välillä heti).

Paikallaan olo:
Ryhmäpaikallaan olo. Olin n 5 metrin päässä. Pysyi hyvin maassa :-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Reippaita poikia!
t;-)jaanakin