lauantai 19. syyskuuta 2009

Tavoitteena TVA -päivä

Lauantaina oli 4 tunnin tokotreenit Lentsun komennossa. Päivän teemana oli miten opettaa evl liikkeet niin että motivaatio pysyy hyvänä.

Istuminen ryhmässä
Tehtiin itsenäisesti kun omalle kohdalle sopi hyvä tauko. Koira jätettiin istumaan ja vietiin lelu tai namikippo piiloon, palattiin takaisin ja vapautettiin koira palkalle. Välillä vapautettiin heti kun tultiin takaisin, välillä odotettiin pari sekuntia ennen vapautusta ja välillä käveltiin yhdessä pieni matka palkalle päin ennen vapautusta. Itse istumisosuus oli hyvin lyhyt.

Paikallaan makaaminen ryhmässä
Tehtiin yhdessä. Koirat rivissä ja laitettiin käskytyksellä vuorotellen alas ja sitten vuorotellen ylös. Sama juttu vielä rivin toisesta päästä. Lopuksi lyhyt paikallaan makuu.

Idari
Liikkeet leikiten. Leikitettiin koiraa ja sitten käsky (istu, seiso tai maahan) ja palkka oikeasta liikkeestä. Minun pidettävä lelua piilossa, koska muuten YEff jumittaa vain lelua eikä kuuntele mitään.

Seuraaminen
Aluksi oli seuraamiskäsky mukana. Palkattiin heti kontaktista. Vain pari seuraamisaskelta ja palkka kontaktista. Sitten sama ilman käskyä ja palkattiin kun koira itsenäisesti alkoi tarjota seuraamista kontaktilla. Tässä minun on hyvä ottaa välillä mukaan sanallinen palkka ja välillä lelupalkka.

Luoksetulo
Pysäytykset: Puun kiertämistä ja pysäytykset eri asennoissa, välillä kiertämisestä ilman pysäytyksiä.
Vauhti-luoksetulo: Aika pitkältä matkalta ja ohjaaja juoksee taaksepäin lelu kädessä.

Ruutu
Lelu viedään yhdessä ruutuun, paluu ja lähetys.
Sama juttu, mutta nyt koira jätetään merkin taakse ja koira lähetetään parin metrin päästä. Molemmat suunnat.

Ohjattu
Spontaania kosketusalustaa. Palkka minulta taaksepäin juosten.
Sitten kosketusalustaa merkiltä kumpaankin suuntaan.

Hyppynouto
Lelulla edestakaisin hyppyä. Kun suorat onnistui alettiin tehdä vinoja.

Tunnari
Yhden käpulan piilottelua oikealta matkalta.

Kauko-ohjaus
Muistettava palkka taaksepäin, ei kädestä !!! Asennon vaihdot menevät hyivin, mutta palkan jälkeen Yeff haluaa palata eteenpäin minun luokseni. Saatava se pysähtymään esim 'odota' käskyllä ja jatkettava treenejä.

Ei kommentteja: