sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Ilmaisutreenit ja metsäjälki

Tähän mennessä ollaan hakumetsässä otettu vain suorapalkkaa ja ilmaisua olen treenannut kotona haukuttamalla. Lauantaina kokeilimme miten Yeff haukkuu vieraita ja paikkana hiekkakuoppa, missä oli suuria hiekka-, hake-, olki- kanto- ja risukasoja. Teimme jonkinsorttisen "miljöbanan" eli yksi mm oli kerrallaan piilossa ja kävelin radan Yeff liinassa kiinni. Kun Yeff sai hajun mm:stä päästin vain liinan. Haukusta palkkana lelu ja leikki. Yhteensä 9 mm:stä.

Ennen rataa haukutin sitä pari kertaa itse ja Milla haukutti kerran. Ekalla mm:llä meni vain pari sekuntia kun Yeff tajusi idean :-) Yeffillä ei kyllä muutenkaan ole ollut ongelmia haukkumisen kanssa, mielellään se komentelee muita haukkumalla...

Tämä treeni oli Yeffin mielestä super hauska :-D Nokka pystyssä, neliveto päällä ja liina kireänä se lähti aina etsimään uusia maalimiehiä. Yeff näyttää palkkautuvan tosi hyvin leikkimisestä maalimiehellä eikä tunge leikkiessä syliin tai nuolemaan. Täytyykin hakumetsässä vaintaa lihapullat leluihin.

Ainakin tämän treenit perusteella valitsen ilmaisutavaksi haukun.

------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina vuorossa puolen kilometrin 1h vanha metsäjälki 7 kepillä. Enimmäkseen ollaan treenattu pellolla ja vain janoja ollaan otettu metsässä. Mutta hyvin näyttää se jälki kulkevan metsässäkin. Jäljellä en käyttänyt mitään nameja ja palkat tulivat kepeistä.

Jana pitäisi saada vähän rauhallisemmaksi, mutta treenaan sitä sitten erikseen...

Kaikki kepit nousivat, yhden ojanylityksen jälkeen hävisi jälki kerran, mutta Yeff löysi sen uudestaan. Vauhti on kyllä Yeffillä huomattavasti korkeampi metsässä kun pellolla ja välillä sain liinasta toppuutella.


Iltapäivän tokot:
Tunnari...se meidän murheenkryyni, mutta pakko se on yrittää saada kuntoon...
Ensin yhden kapulan piilotusta. Odotetusti käyttää hyvin nenäänsä, mutta mällää kapulaa tuodessaan.
Seuraavaksi iso kasa kapuloita ja oma n 20 cm niiden edessä. Yeff käy haistelemassa kasaa, mutta löytää sitten oman ja tuo sen (mälläten) minulle.
Sama jutta, mutta oma nyt lähempänä kasaa. Haistelee ja maistelee kasan kapuloita ja tuo sitten oman.
Ongelmana on juuri tuo mällääminen. Kaksi vuotta ollaan pidetty, nostettu ja kuljettu kapula suussa...Yksittäisessä rauhallisessa treenissä onnistutaan jo pitämään rauhallisesti, mutta kun siihen yhdistää juoksemisen kapulalle, niin sitten se menee pureskeluksi...Jotenkin pitäisi Yeff saada oikeaan rauhalliseen mielentilaan tuossa tunnarissa...vaikeeta kun kaikki tekeminen on sen mielestä niin hauskaa...

Ei kommentteja: