maanantai 24. tammikuuta 2011

Paimennuspäivä ja tokoa

Lauantaina oli paimennuspäivä Somerolla, viime kesän Piikkiössä paimentaneille. Pääsimme Yeffin kanssa kimppakyydillä Carolan ja Visslan matkassa. Somerolla luvassa oli aamulla ensin kahvikupponen...luulin. Vastassa olikin kunnon "hotelliaamiainen": munakasta, paistettua pekonia, lohta, leikkeleitä jos minkä sorttista. Ei voisi lauantaiaamua mukavammin aloittaa :-)

Seuravaksi paimennuksen teoriaa Marikan opastuksella. Vähän valkeni mitä me siellä aitauksessa oikein yritämme tehdä ja miten siitä edetä eteenpäin. Maneesissa pääsimme kokeilemaan oppeja käytännössä. Tai oikeastaan jatkoimme Yeffin kanssa siitä mihin viime treenissä jäimme. Takaapäin ajoa, eli koira oli lampaiden ja minun välissä, ja siitä se lähti käskystä hitaasti ajamaan lampaita eteenpäin. Lyhyt pätkä eteenpäin ja maahan. Pari tällaista toistoa, jonka jälkeen maneesin päässä sisäflankki eli kun koira maassa kävelin sivuun lampaista, houkuttelin Yeffin luokseni ja siitä vielä vähän matkaa ohitseni kiertämään lampaita ja sitten maahan sekä taas takaapäin ajoa. Pari kertaa onnistuttiin todella hyvin :-) Vaihtelun vuoksi otimme myös vähän kiertämistä, mutta Yeffillä tuppaa kierrokset nousemaan lauman kiertämisessä, joten sitä emme viitsi paljon ottaa.

Lounas oli huippu! Maukasta lasangea ja ihanaa jälkkäriä. Tällaisiin tapahtumiin voisi osallistua jo pelkän ruuankin takia ;-)

Toisella kierroksella teimme aika samanlaiset treenit. Oli myös mielenkiintoista katsella muiden treenejä. Paikalla oli taas koiria ihan aloittelijoista kokeneisiin paimeniin.
----------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina Tuijan toko-treeniä. Ohjattu nouto ja vähän merkkiä. Meidän ohjattu on vielä suuntien opettelua. Teimme lelunoutoa tissikumilla merkiltä oikealle patukkapalkalla. Täytyykin muistaa pitää pää koko ajan käännettynä esineelle. Taidankin keskittyä nyt kotona parin viikon ajan suuntien opettamiseen.

Merkki: meidän ongelma on, että Yeff juokseen vauhdilla merkin yli lennättäen sen parin metrin päähän. Ongelma näytti korjaantuvan sillä, että tein biletyksen hieman vinoon merkin takana, jolloin Yeff juoksee merkin sivusta ohi. Toivottavasti toimii myös kotona.

Lopuksi ryhmäpaikallaanmakuu 4 min evl-tyyliin ohjaajat piilossa. Hyvä :-)

Ei kommentteja: