keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Jälkikauden avaus!

Löysin metsänreunan, jossa oli jo maa paljaana :-) Ja siihen mahtui 150 askeleen suora mini-jälki. Vielä oli Yeffillä jäljestys muistissa. Alku oli tosin hieman yli-innokasta, mutta alun jälkeen meni tarkasti :-)

Kotipihatokoilussa taas tunnari...sitä treenaamme lähes päivittäin. Nyt ollaan päästy niin pitkälle, että oma voi olla levällään olevien tunnarikapuloiden keskellä ilman että Yeff 'räjäyttää' tunnarit ympäriinsä. Haistelee oikean ja tuo sen. Ainoa ongelma on se kapulan jäytäminen matkalla. Tänään niin paha, että kapula halkesi kahteen osaan. Paikallaan istuessa osaa pitää hyvin, mutta heti liikkuessa alkaa pureskelu...
Vähän seuraamista, luoksetulon stoppeja (ei hyvä), liikkeestä seis ja liikkeestä maahan. Luoksetulo läpi.

Eilen oltiin taas tiistaipaimennuksessa. Yeff sai olla maneesissa katsomassa muiden treenejä ja oli siitä aika kierroksilla, haukkui ja yritti sännätä mukaan paimentamaan. Aikansa siinä riehuttuaan rauhoittui sentään.
Uutena juttuna minulla oli käytössä muovipullo teipattuna aurauskepin päähän. Tuntui hyvältä systeemiltä. Pelkkään keppiin kun Yeff ei juuri kiinnitä huomiota. Ekalla paimennuskierroksella yritimme takaapäin ajolla ajaa lampaat kujanteen läpi. Ei onnistunut. Ajo onnistui vähän matkaa, mutta sitten Yeff kiepsahti aina lauman toiselle puolelle ja toi lampaat minulle.
Ekan ja tokan kierroksen välissä Yeff sai katsella muiden treenejä ja nyt rauhottui jo helpommin. Tokalla kierroksella oli selvästi matalemmassa vietissä :-) ja nyt lampaat maltettiin kiertää vähän kauempaa ja Yeff käänsi jopa katsetta pois kun painostin kepillä (ikinä aikaisemmin ei ollut tehnyt niin). Ehkä meillä on vielä toivoa :-) Se kujanteen ajo ei tosin vieläkään onnistunut, mutta asenne oli parempi. Jatkeaan samalla tekniikalle ensi treeneissä.

Ei kommentteja: