torstai 8. joulukuuta 2011

Kinkkukisat

Itsenäisyyspäivän vietimme Yeffin kanssa Lohjan kinkkukisoissa. Ei tullut kinkkua kotiinvietäväksi :-D
Aamulla kun avasi oven niin maa oli liukas jäätyneestä loskasta :-( Mutta lähdin ajelemaan Lohjalle toiveena, että siellä olisi paremmat kelit. Kenttä oli jäinen ja liukkaan oloinen, mutta metsät olivat sulia.

Aloitimme onneksi henkilöetsinnällä. Maasto oli mukavan vaihtelevaa kallioista sammalmetsää. Ei juuri tuullut. Oikea puoli oli ensimmäiset 100 m avointa, vasemmalla puolella oli pieni mäennyppylä ja näkyvyyttä parikymmentä metriä. 100 m jälkeen oikealla puolella oli jyrkkä kallio lähellä keskilinjaa, aika haastava maasto :-) Ja Yeff juoksi vauhdilla! Eka maalimies oli vasta 100 metrissä ja sitä ennen taidettiin tehdä 6 tyhjää pistoa. Pistot oli hyvän suuntaisia ja suoria. Se eka maalimies oli teltassa...joka oli ihan lituska kun Yeff ilmaisi teltan päällä haukkuen. Sain Yeffin hyvin hallintaan maalimiehellä, mutta kun se mm alkoi kaivautua ulos teltasta oli Yeffin mentävä mukaan "auttamaan". (Meidän jälkeen tullut bokseri oli kuulema sitten tehnyt selvää siitä teltasta, mitä siitä Yeffin jäkeen oli jäljellä).
Sitten tuli radalla se hankala kallio-osuus, jonka taakse se toinen mm sitten jäi :-(. Eli taas monta tyhjää ja maalimies löytyi oikeasta takakulmasta. Tällä kertaa kevythäkki...jonka sisälle Yeff onnistui tunkemaan itsensä. Mutta hyvin oli haukku lähtenyt. Mahtoi olla tiivis tunnelma häkissä haukkuvan beussiuroksen kanssa ;-)
Pisteitä saimme 111. Pistotyöskentelystä tuli kehuja ja samoin ilmaisusta, hyvä voimakas ja kantava haukku. Kehuja tuli myös korkeasta maalimiesmotivaatiosta ja työskentelyinnosta. Pisteitä lähti piilojen päällä hyppimisestä ja huonosta hallinnasta kun maalimiehet tulivat ulos piiloista.

Kun tulokseen ei enää ollut mahdollisuutta, keskeytimme, emmekä lähteneet tottiskentälle liukastelemaan.

Kisoista jäi kuitenkin hyvä fiilis. Risteily onnistui nyt hyvin ja siihen olenkin treeneissä paljon panostanut. Hienoa oli myös huomata, että noin monet tyhjät pistot eivät mitenkään vaikkuttaneet työskentelyyn. Se yksi metsään jäänyt ukko tietysti harmittaa. Mutta ei muuta kuin kohti kevään kisoja :-)


Koirat saivat jo joululahjansa, kun zooplussasta tilasin uudet pedit. Olgalle näyttää tosin vanha patjakasa kelpaavan parhaiten :-D


1 kommentti:

jaanakin kirjoitti...

hessidOli kiva tavata, harmillsiesti jäi teidän yleisöosuus näkemättä. Noo, hyvin sain aikani kulutettua, jottei tarvinnut kotona remonttia ährätä ;-).
Mukavan näköisiä uusia petejä koissuilla!