perjantai 27. marraskuuta 2009

Jäljen kulmia ja tottista

Innostuin Palveluskoiralehdessä olevasta Outi Hermiön jälki-artikkelista ja heti aloin testata Outin kulmanopetus menetelmää Yeffille. Nyt olen parina päivänä tehnyt lyhyempää (n 100 askelta suoraan) jälkeä aika tiheällä namipalkalla. Heti kun Yeff on mennyt askeleen matkan viimeisen askeleen ohi, heitän viimeiseen askeleeseen Yeffin huomaamatta lihapullan. Ajatuksena on, että kun koira huomaa, että jälki ei jatku suoraan, koira palaa takaisin edelliselle askeleelle. Vielä ei suju kuin oppikirjoissa, mutta hetken hyörittyään palaa takaisin askeleelle. Toivottavasti asia tästä aukenee parin toiston jälkeen.

Iltapäivällä Tsaun hallilla häiriötokoa. Viereisellä radalla agia ja treenasimme vaihteeksi kaikki koirat samanaikaisesti. Yeff ei ota onneksi häiriötä agista tai muista koirista kun luvassa on taistelua patukasta :-)Otin suuntia merkiltä patukkapalkalle. Käännöksiä seuraamisessa: nyt oli takapää hienosti mukana :-). Ja lopuksi liikkeestä seisomaan pysäytykset.

Pojulla PK liikkeitä: seuraamista: oli niin innokas, että alkoi edistää. No onneksi Pojun saa takaisin oikealle paikalle pienellä korahduksella tai pelkällä mulkaisulla :-D Liikkeestä istuminen, juoksusta maahanmenot ja seisomiset meni varmasti. Samoin luoksetulo loistava :-) Tauko on selvästi piristänyt poikaa. Lopuksi paikallaan makuu muitten leikkiessä, treenatessa agia ja tokoa. Ei kovin pitkä aika, mutta meni hyvin. Lopuksi vielä henkilöryhmä: ihmisiin Poju ei kiinnittänyt mitään huomiota.

Ei kommentteja: