keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Treeniä, treeniä

Viikonlopun aurinkoinen sää sulatti metsästä lumet pois ja pääsimme maanantaina tekemään jo puolen kilometrin pituisen metsäjäljen neljällä kepillä :-) Kaksi kertaa Yeff hävitti jäljelle, mutta löysi itsenäisesti hetken pyörittyään. Kaikki kepit nousivat :-)

Tiistaina paimennuspäivä. Tarkoitus oli ottaa taas rauhoittumista maneesissa ennen omaa treeniä, mutta tänään vaikutus olikin päinvastainen :-( Rauhoittumisen sijaan Yeff alkoikin kerätä kierroksia ja oli aika täpinöissä kun oli meidän vuoromme. Huonoin treeni pitkään-pitkään aikaan. Takaapäinajoa liinassa, protestihaukkuja tuli vähän väliä samoin säntäilypätkiä. Kierrosten välissä vein Yeffin autoon rauhoittumaan. Toisella kierroksella taas takaapäinajoa liinassa ja jos kierrokset alkoivat nousta liikaa heitin Yeffin hetkeksi ulos maneesista jäähylle. Ongelmana meillä on paimenessa, että en saa Yeffiä väistämään tai antamaan periksi, niin, että se paimentaisi minulle eikä itselleen :-( Kaikki paimennuskepit sun muut viritelmät vain nostavat sen taistelutahtoa sen sijaan, että se väistäisi... Luulen, että ainoa keino on se jäähy... puhalletaan peli poikki, jos ei toimita minun ohjeiden mukaan.

Iltapäivällä hakutreenit, jotka hyvittivät pieleen menneet paimennukset. Hakumetsässä Yeff toimii kuin unelma :-) Teimme taas risteilyä. Kummallakin puolella etenevät mm noin 30 metrissä. Kolme pistoa kummallekin puolelle ja mm vähän piilossa. Ei otettu ilmaisuja, mm palkkasi ja kuljetti vähän eteenpäin nameilla, passivoitui ja kutsuin Yeffin keskilinjalle namikädelle, josta suoraan lähetys toiselle puolelle. Yeff toimi loistavasti ja itsekin sain omat liikkeeni sujuvammaksi.

Ei kommentteja: