lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lentsun tokot

Pojun treenit:
Tänään tulikin paljon kotiläksyjä...eli ei mennyt ihan putkeen.

Ryhmässä istuminen:
Muuten ok, mutta kun palaan takaisin pientä epävarmuutta. Eli pari kertaa on nyt kehuttava takaisin kävellessä, että Poju tietää tekevänsä oikein.

Tunnari:
meillä ainoa ongelma tunnarissa on kapulan jäytäminen takaisin juostessa, niin keskityimme vain siihen. Treeniä yhden kapulan kanssa lyhyeltä matkalta ja namijäädytys. Poju unohtaa jäytämisen kun keskittyy kädessä olevaan namiin. Käsi rauhallisesti lähelle omaa kehoa ja palkka silmien väliin. Itse oltava tarkka että en häsläile turhia ja palkkaan oikeassa kohdassa.

Hetsaus:
Opettelimme tavan, jolla nostattaa koiraa kesken kisan. Pojulla toimi hyvin namipalkka kipossa pienen matkan päässä, hiippailua kippoa kohti jännittynyt 'missä..missä' kun Poju tarkkana pari askelta peruutusta ja vapautus.

Idari:
Teki laiskasti jäävät liikkeet ja istumisesta jäi seisomaan. Tässä treenattava kaikkia asentoja takapalkalla ja istumiset tehotreeniin, jotta saadaan enemmän nopeutta.

Pojun kotiläksyt: ryhmässä istumisen kehu, tunnarituonti, hetsauksen vahvistus, idarin liikkeet.

----------------------------------------------------------------------------------

Yeffin treenit:
Tänään meitä olikin vain kaksi, joten oli tehotreenit :-)

Nouto:
Treenasimme tunnarikapulalla. Kokeilimme ensin kapulan heittoa pienen matkan päähän ja takain tuontia namijäädytyksellä. Ei toiminut, välillä toi kapulan pienen matkan, jäyti sitä usein ja välillä jäi haistelemaan maata. Yeff teki niin paljon kaikenlaista, että en ehtinyt oikein ikinä palkata oikeasssa kohdassa. Palasimme askeleen taaksepäin eli kapulan pitämistä istumassa minun edessä ja palkka kun pitää hyvin. Nami kädessä, jotta tottuu siihen ja voimme myöhemmin siirtyä namijäädytykseen tuontiliikkeessä.
Seuraavaksi vauhtinouto, joka menikin paremmin. Eli hetsasin kapulalla ja jätimme sen yhdessä. Siirryimme n 20-30 m päähän ja lähetin kapulalle. Kun kapula Yeffin suussa lähdin juoksemaan poispäin patukka kädessä. Tuli vauhdilla hienosti ja aikan pitkän matkan vielä kapulakin suussa :-)

Häiriöpaikallaan olo ja luoksetulo:
Yeffillä ensin luoksetulo ja toinen koira makasi maassa n 5m pääsä. Pitääkin muistaa, että lähtöasento on alo:ssa istuminen. Yeff tuli kutsusta vauhdilla jalkojen välistä :-)
Yeffin vuoro olla maassa. Pysyi maassa kun toista koiraa kutsuttiin ja vielä kun toinen koira lähti, mutta nousi ylös kun aloin kehua ja lähdin Yeffiä kohti. Mutta olen silti tyytyväinen, että pysyi sen ajan maassa kun toinen lähti, joten ei muuta kuin kehumaan ja palkkaamaan :-)

Juoksuseuraaminen:
Ei olla ikinä aikaisemmin tehty. Pari askelta kävelyä, sitten siirtyminen juoksuun. Ekalla kerralla lähdin juoksemaan liian äkisti, eikä Yeff tajunnut sitä vaan joutui säntäämään perään. Seuraavilla kerroilla tein siirtymisen pehmeämmin ja Yeff oli hyvässä kontaktissa mukana. Hyvä Yeff!

Yeffin kotiläksy oli kapulan pito.

Ei kommentteja: