perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vappuviikon puuhastelut

Maanantaina oli taas paimennuspäivä. Eka kierros oli pyöröaitauksessa. Ja maahankäsky oli vielä muistissa :-) Työskenteli rauhallisesti, mutta negatiivista oli että haukkui koko ajan :-( Ohjaajalta oli kumisaappaat jääneet kotiin ja keli oli vielä mutaisempi kuin viimeksi ja vielä kun pyllähdin mutaan istumaan, niin sekä koira että ohjaaja olivat yltäpäältä mudassa :-D
Omaa vuoroamme kun odottelimme niin Yeff malttoi odottaa maaten rauhallisesti, joten jotain edistystä oli tapahtunut.
Toisen kierroksen otimme aitauksen ulkopuolella (Marika alkoi ilmeisesti sääliä nilkkoja myöten mudassa kahlaavia ohjaajia). Jätin Yeffin maahan, menin lauman taakse ja kutsuin Yeffin ajamaan laumaa. Kun tuli liian lähelle käskin maahan ja sehän toimi :-) Tässä vaiheessa Yeff ilmeisesti huomasi, että nyt ollaan pellolla ja täällä on tilaa kiertää... Joten kytki kuulon pois ja lähti kiertämään laumaa. Pari kertaa sain ohjattua ja kuljetettua, mutta ens kerralla täytyy ottaa aitauksessa, että saadaan jotain ohjattavuutta tähän touhuun.

Tiistaina ja keskiviikkona ajoimme n 200 m jäljet lyhyeen nurmeen. Tiistaina kokeilin pidempää, parikymmentä askelta ilman makkaraa ja ilokseni Yeff ei kiihdyttänyt tyhjillä pätkillä :-)
Keskiviikkona otin kaksi keppiä jäljelle. Ajattelin ensin opettaa kepit erikseen, mutta kun samaan aikaan meillä on tunnarin opettaminen, niin pidin parempana opettaa kepit heti jäljellä. Eli alku normaali makkarajälki vaihtelevin makkara- ja tyhjä askelin. Ennen keppiä noin 10 tyhjää askelta, sanallinen kehu kun reagoi keppiin jota seuraa maahankäsky. Palkkana kitekattia. Lähti nätisti uudella käskyllä jatkamaan jälkeä. Toisella kepillä sama juttu.

Torstaina esineruudun kauden avaus! Talloin 50 m syvän ja n 20 m leveän kaistaleen ja takapäähän heittelin ruunsaat kymmenen esinettä. Yeffin mielestä esineen ovat niin makea juttu :-D Tärisee innosta kun odottaa lähetyskäskyä ja ampuu liikkeelle kuin tykin suusta! Suoraan eteen, esineen löytö ja samaa vauhtia takaisin! Ja paras palkka on kun saa luvan lähteä etsimään uutta esinettä. Taisimme hakea 7-8 esinettä samalla innolla ja lopuksi vielä vinkupossupalkka. Lopuksi lähdin kävelemään molempien poikien kanssa alueelle, jolloin palkkasin lihapullalla kun ne toivat loput esineet.
Iltapäivällä koulutuskentällä ensin Yeff paikallaanmakuussa ja Pojulla otin PK kaaviota. Yeff nousi hyppynoudon kohdalla, mutta käskystä meni uudestaan maahan.
Yeffin kanssa PK liikkeet menivät hyvin. Teimme koko seuraamiskaavion, meni hyvin. Kaikki jäävät liikkeet eli liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja liikkestä seisominen. Nämäkin ok. Luoksetulo, törmäsi kun oli niin liukas nurmi. Estehyppy n 70 cm este, ok. A-este patukalla, tekniikka hyvä. Eteenmeno pallolle - loistava!
Yeffin kanssa on sitten niin hauska treenata kun sitä moottoria ja motivaatiota löytyy :-)

Perjantaina tokotreenit: noutoa
Tasamaan nouto vieraalla metallikapulalla.
Hyppynouto
Merkki (juoksi vauhdilla parikymmentä metriä merkin ohi hakemaan Visslan pallon :-D...Uudestaan merkki biletyksellä ja vielä ilman biletystä, nyt meni hyvin :-)
Merkiltä ohjattu nouto vasemmalle.
Kisapalkkaus
Ruutu merkiltä, pientä hapuilua, ennen kuin hahmotti missä ruutu on.
Ryhmässä istuminen, palkkasin välillä.
Paikallanmakuu. Aluksi ei meinaa laskea sitä päätä maahan, mutta kun sen sinne saa, niin sitten se pysyy maassa suht hyvin. Pari kertaa jouduin muistuttamaan päästä. Mutta runsaat 2 min maattiin kuitenkin suht hyvin :-)

1 kommentti:

jaanakin kirjoitti...

Anna anteeksi Tanja, mutta kyllä hymy tuli huuleen, kun luin paimennuksen tiimoilla taphatuneesta pyllähdyksestä. Voin vain mielikuvitella kuinka savessa te olitte.. kokemusta on!
Yeffin pää alkaa "täyttyä", joten treenamiset tuottavat tulosta. Innolla odottelen teidän ekoja PK-kokeita!!! Pian nähdään taas paimennuksen merkeisä. Käydäänkö treenien jälkeen ottamassa kimppaesineruutu?